Kan man bleka tänderna på ett naturligt sätt?

Blekkning av tänderna, det går att göra på många olika sätt. Det finns idag flera produkter för hemmabruk. På bästa-tandblekningen.se kan man jämföra olika alternativ, om man vill satsa på att göra det hemma. Man kan även ta sig till tandläkaren så kan de göra det, antingen genom att göra det på plats, eller genom att göra bettskenor anpassade efter ens tänder så att man kan göra det hemma med det. Men, om man vill försöka göra det utan blekmedel, går det? Det finns ju naturliga produkter som kanske kan vara ett bättre alternativ? Jag läste att genom att äta vissa saker så kan tänderna bli vitare. Det är då grönsaker och frukt som är bra. Bland annat äron, äpplen, morötter, pepparfrukter, blomkål, sallad, broccoli och spenat.

Man bör även vara medveten om att vissa saker man äter eller dricker missfärgar tänderna mer, så som tobak, rött vin, te, kaffe och så vidare. 

Naturligt vita tänder

Såg nåt recept på nätet, som man ska blanda samman själv, så att man kan få vita tänder på naturligt sätt. Man ska ta jordgubb och bikarbonat och göra en kräm av det. Den kan man sedan lägga på tänderna i 20 minuter en gång per vecka.

Sen ska man tydligen kunna använda insidan av ett apesinskal och gnugga det mot tänderna för att de ska bli vitare. 

Kanske det fungerar? Har inte testat än, men kanske gör det, eller så köper jag färdigt blekmedel för enkelhetens skull. 

22 Dec 2020