Börja gå med stavar

Stavgång är att promenera ute och ha med sig gåstavar. För att hitta de bästa gåstavarna kan du kika in på fitnessfrank. Det är en mycket effektiv träning att gå med stavar samt att det även är skonsamt. Så stavgång är något som alla kan göra. Man kan säga att stavgång är som en rask promenad med hjälp av gåstavar. Det gäller att ha rätt teknik och inte bara släpa med dem bakom dig. Annars försvinner effekten av att ha dem. Se till att ha en bra hållning, sänkta axlar samt att du fäster handremmen runt handlederna. När du håller ordentligt i stavarna så sätter du ner dem i marken i 30-45 graders vinkel bakåt och trycker ifrån. Du kommer nu märka att kroppen skjuts lite framåt. Följ med rörelsen.
Du ska gå diagonalt. Det vill säga när vänster hand är fram ska höger hand vara bak, och när vänster ben är fram ska höger ben vara fram. På detta sätt går du i takt med bestämda steg.

Boosta din stavgång

När du fått in tekniken med att gå med stavar så kan det lätt bli så att du promenerar samma sträcka varje gång. Det är bättre att du ser till att variera din slinga samt även variera tempo och längd. Kroppen behöver utsättas för olika avstånd och lutningar. Sen är det inte fel att även variera stavgången med vanliga promenader. Det så att du får ut mer av din träning. 

29 Mar 2020