Leendet

Vad är det som gör en människa vacker? Det finns så väldigt många olika svar och sällan kan man bara peka på en enda sak, men det finns vissa allmänna uppfattningar som verkar stämma för de allra flesta. Ögonen är ett mycket starkt skönhetsattribut, liksom en imponerande hårman och fräsch, välvårdad hy. Det finns dock inget som slår ett glittrande leende för med ett leende kommunicerar man så oerhört mycket. Blicken och leendet tillsammans kan göra en ful människa vacker - och tvärtom.

Harmoni är vackert

Vad gör då ett leende tilldragande? Först och främst måste det ju vara autentiskt, det måste komma från en positiv känsla inifrån, annars blir till och med den vackraste tandraden falsk och obehaglig. Sedan handlar det om saker som vackra, rena tänder och en estetisk harmoni kring läppar, tänder och tandkött. 

Självförtroende strålar

Själv har jag precis kommit hem från min tandläkare Malmö där jag dels har fått fixat en rotfyllning och dels fått blekt tänderna. Jag känner mig så väldigt nöjd och tillfredsställd och går omkring och ler med ett självförtroende jag inte haft på länge. Ibland är det en känsla inifrån som strålar ut och andra gånger hittar man känslan i något utifrån som går in och sedan åter kan strålas ut. Har ni inte varit med om det?

18 Jun 2020