Naturlig skönhet som är bra för hälsan

När man ska köpa skönhetsprodukter, så finns det ju ofta ett stort utbud av dessa. En del är riktigt bra, de är skapade med naturiga produkter, ej testade på djur och så vidade. Sedan finns det tyvärr mycket produkter som är tvärtom, de är inte naturliga, innehåller en massa saker som egentligen är tveksamma att använda på sig själv. Det bästa är att alltid läsa innehållsförteteckningen på det man tänker köpa, så att man vet vad det faktiskt innehåller. Det finns även skönhetsprodukter som kan vara bara för hälsan, läs mer här, om det.

Gör egna naturliga skönhetsmedel

Det går utmärkt att även göra egna skönhetsprodukter hemma. Det kan vara allt från ansiktsmasker till krämer, peeling och mycket mer. Här får ni tips på en ansiktsmask ni kan göra själva:

  • 2 matskedar ekologisk rå kakaopulver som är antioxidant- och näringsrikt. Antioxidanter behövs för att ”städa undan” de skadliga fria radikalerna som påskyndar hudens åldrande.
  • 2 matskedar röd lera, rik av spårämnen och mineraler, framför allt järn. Rengör och har en hudtonande effekt. Ger huden en härlig lyster.
  • 2 matskedar gurkmeja, ger huden en frisk och hälsosam lyster, är mjukgörande, fuktgivande och antiinflammatorisk och innehåller rikligt med antioxidanter. Hjälper till att tona ner åldersfläckar och pigmentförändringar i ansiktet, innehåller salicylsyra.
  • 2 matskedar askorbinsyra, rik på C- vitamin och behövs i huden för att bygga upp bindvävens kollagen.

Blanda ihop alla ingredienser och förvara i en burk med tättslutande lock. 

När du ska använda din ansiktsmask så blanda du teskedar av pulvret med 2 teskedar Aloe Vera juice eller mineralvatten till en ganska tjock kräm. Applicera på nytvättat ansikte och låt verka 20 minuter. Skölj av och torka försitktigt torrt med en mjuk handduk. 

10 Mar 2018