Naturligt att ta hjälp med fakturaindrivning

Det finns fortfarande företagare som inte har anammat den digitala livsstilen. De sköter bokföringen i en handskriven kassabok, skriver ut kvittenser för hand och tar inte emot annat än kontant betalning.

Ofta kanske de inte har så stor omsättning, så det går an att sköta allt själv och antagligen jobbar de lokalt i någon by eller småstad så att de ofta känner sina kunder ganska väl och vet vilka de kan ge kredit till och kanske t.o.m. vilka som inte har det så gott ställt och som inte behöver betala så mycket.

Men de blir färre och färre.  Med datorernas hjälp kan mycket effektiviseras och e-handeln har slagit igenom och minskat avstånden. En handlare kan sälja till någon i en annan del av landet lika gärna som till grannen.

Då går det inte att hålla reda på allt i huvudet och man kan behöva ta kreditupplysning via något kreditupplysningsföretag innan man kan skicka produkter mot faktura.  Ännu smidigare är det att sälja fakturorna så får man betalt direkt och slipper kreditrisken.  Factoringbolagen som inte gör annat än köper fakturor och driver in pengarna kan naturligtvis hålla mycket bättre koll på hur stor kredit olika personer kan få och om en skuld är värd att drivas in.

Kontakta invoice finance om du behöver hjälp med faktureringen, eller om du vill sälja företagets fakturor för att få betalt direkt istället för efter 30 dagar. Det är ett naturligt steg i att kunna växa utan att ta kreditrisker och utan att behöva ägna tid åt indrivningen själv.

 

 

5 Dec 2016