Släta ut dina rynkor på naturligt sätt

Om det är så att du har rynkor som du känner att du vill bli av med så kan du få en botoxbehandling hos tandläkaren om du vill, eller så testar du att använda dig av naturliga metoder. Det finns ett gäng med huskurer som är väl värt att testa för att eliminera dina rynkor. 

Ett sätt är att använda dig av druvkärnolja. Den har närande och fuktgivande egenskaper som hjälper till att hålla huden frisk och se ungdomlig ut längre.Särskilt effektiv ska den vara kring ögonen. Denna olja kan även användas för att läka sår och den innehåller en massa antioxidanter.

Naturliga knep mot rynkor

Det finns även naturliga knep att använda dig av genom saker du kan tänkas ha hemma redan. Avokado är bra, eftersom att de naturliga oljorna från den är mycket effektiva för att minska uppkomsten av rynkor runt ögonen. Du kan skära den på mitten och sedan applicera lite av massan på de områden som är benägna att utveckla linjer och rynkor.

Gurka är en annan sak att använda dig av. Dels kan den användas mot trötta ögon men den kan även eliminera rynkor på bra sätt. Placera bara råa skivor med gurka, eller gör en slags pasta av den genom att blanda den med vatten.

Apelsinjuice är ett annat knep. Pressa en apelsin, ta en bomullstuss och doppa, applicera sedan morgon och kväll. 

Citronsaft sägs även det motverka rynkor. 

Ett av de äldsta knepen mot rynkor är att använda ricinolja. Ta några droppar och massera in i din hud. Gör det strax före du ska sova. 

Ändra dina vanor

Det finns andra saker du kan göra för att motverka att du får mycket rynkor. Bland annat är det bra att låta bli att sola överdrivet mycket. Om du är ute mycket i solen, ha på dig solskyddskräm. Att sluta röka är bra det med, eftersom det kan ge mer rynkor. Inte bara genom att du gör en sugande rörelse med munnen utan det är även så att gifter ansamlas under huden, vilket minskar dess naturliga elasticitet och förmåga att förnya sig.

28 Jun 2020