Tillverka egna naturliga skönhetsprodukter

Något jag gillar att göra, det är att tilllverka produkter för skönhet, hemma på naturligt sätt. Fördelen med det är ju att man vet att de är hundra procent naturliga, de är absolut inte testade på djur och så innehåller de inte några kemikalier eller konserveringsmedel.

Jag letar ofta inspiration på nätet samt att jag har flera favoritbutiker som säljer bra ingredienser för att kunna tillverka egna naturliga skönhetsprodukter. Scrubs och oljor har jag gjort en del nu det senaste. Tänkte dela med mig av hur man gör några av dessa.

Tillverka scrubs och oljor

Scrub av havssalt

Blanda 2 msk havssalt, 3 teskedar riven ingefära, fint rivet limeskal (1 lime), 6 skivor hackad gurka och 15 ml mandelolja i en mortel eller mixer.

Scrub av grönt té

Blanda samman 2 matskedar gröna te-blad, 1 matsked okokt brunt ris (med skalen kvar), 1 tesked honung och 15 ml mandelolja. Passar bra på kroppsdelar med tunnare hud.

Närande kroppsolja

Ta följande ingredienser och häll dem i en liten glasflaska: 50 ml jojobaolja, 30 ml mandelolja, 15 ml aprikoskärnolja, 5 ml vetegroddsolja, 18 droppar eterisk ylang ylang-olja, 10 droppar söt apelsinolja, 6 droppar lavendelolja. Förvara den i rumstemperatur och väl tillsluten så håller den sig i minst 6 månader. 

Cirkulationsboostande kroppsolja

Ta följande ingredienser och häll dem i en glasflaska: 50 ml persikokärneolja, 10 droppar eterisk geraniumolja, 4 droppar eterisk lavendelolja, 4 droppar eterisk sandelträolja, 2 droppar eterisk citrongräsolja. Håller även den 6 månader om du har den i rumstemperatur och väl tillsluten.

1 Oct 2018